Structura de lemn, constructii pentru orice teren
Rate this post

Depozit cherestea. Reluam ideea structurii de lemn ca tehnica de constructie pentru orice teren, astazi relatand interventia arhitetcului Jocelyn Fuseau.

„Care sunt atuurile structurii de lemn pe santier ?

Faptul ca lemnul este un material usor permite economii substantiale la realizarea fundatiei. Sistemul constructiv pe structura de lemn permite pre-fabricarea in atelier a majoritatii componentelor casei. Santierele se desfasoare, prin urmare, pe durate mult mai scurte si necesita mai putina manopera : intr-o saptamana casa e deja la adapost de vant si ploaie. Celelalte lucrari pot fi apoi efectuate la adapost de intemperii, iar snatierele sunt curate.

Ce alte avantaje v-au convins ?

Structura de lemn permite o exprimare arhitectonica extraordinara, atat in ce priveste forma cat si aspectul : se pot aplica toate finisajele exterioare. Integrarea unui material natural in oras permite umanizarea urbanismului de o maniera durabila : lemnul este respectat in mod instinctiv, nu face obiectul vandalismului, calmeaza agresiunile sociale.”*

De ce sa alegem o structura de lemn ?

Confort interior

Peretii struturii de lemn nu sunt foarte grosi (aproximativ 20 cm). Acestia ofera deci o suprafata locuibila mai mare (± 8% mai mult decat o casa din boltari) pentru a oferi un confort termic optim, datorita:

  • izolatiei introduce intre montanti
  • lamei de structura si finisajul exterior
  • slabei inertii a lemnului care permite o incalzire rapida
  • absenta puntilor termice (care reprezinta 30% din pierderile de caldura in cazul caselor traditionale)
  • materialului natural care respira, regland astfel higrometria ambianta.

Diversitate arhitecturala

De la locuintele usoare pana la resedinte de lux, structura de lemn permite realizarea locuintelor de orice marime, in toate stilurile arhitecturale si intr-o gama larga de forme, inclusiv cele crubate.

In cazul unei case pe structura de lemn, putem aplica diverse finisaje: lambriu, caramida, piatra, beton,… si se poate integra in traditia peisajului, climatului sau patromoniului regional.

Constructiile pe structura de lemn : se adreseaza 

  • se adreseaza  volumelor compacte de orcie natura (casa de locuit, atelier, ferme agricole, spatii comerciale…)
  • se preteaza unei mari varietati de esente de lemn (foiosae, rasinoase, exotice),
  • pot fi asociate cu alte materiale (metal, sticla, caramida, beton…).

Structura de lemn permite astfel realizarea pe cat de performante pe atat de estetice, dupa un calendar suplu si un program constructiv-evolutiv. Este o tehnica de constructie care poate sa se adapteze dorintelor si necesitatilor dumneavostra !* Va asteptam cu materiale de calitate si oferte de pret in depozit cherestea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Vrei o oferta?