Tipuri de structuri din cherestea
Rate this post

Structuri din cherestea. Cadrul de cherestea

In structura cladirilor, peretii usori sunt constituiti din rame de elementi din cherestea, cu verticale si cruci, care pot avea o dimensiune diversa. Aceste rame sunt inchise pe ambele parti cu panouri de diferite tipuri (placi de ipsos, placi din gips-carton, PAL, lemn de beton, fibre de lemn, panouri orientate pe fibre, placaj). Spatiul dintre elementele structurii este umplut cu izolatie (lana de roca, vata minerala sau vata de sticla, iar in ultimul timp, de asemenea, tot mai des materiale naturale, cum ar fi celuloza, lana, fibra de cocos, canepa, bumbac). Structura pardoselilor este compusa din grinzi din lemn de diferite sectiuni, cu panouri pe ambele parti si izolare in densitate mare (vata minerala). Pe structura podelei puteti realiza, de asemenea, podeaua plutitoare pentru proprietati de izolare fonica mai bune (sapa de beton).

Structura scheletului de cherestea

Structura de rezistenta este compusa din grinzi si stalpi, asezati la distante determinate. Aceasta permite o configurare mai libera a fatadelor si peretilor cladirii. Peretii nu au nicio functie de sprijin in ceea ce priveste transferul incarcarilor verticale, ceea ce duce la o libertate mai mare in proiectarea spatiilor. Deasupra sau intre transportatorii majori sunt asezati elementele secundare portante, cum ar fi podelele. Fortele sunt transmise numai prin grinzi catre stalpi, care sunt in mod normal independenti de elementele solide, care delimiteaza spatiile. Elementele structurii de sustinere sunt, in general, lasate expuse pentru a evidentia structura cu rama de lemn. Peretii pot fi construiti din elemente prefabricate din lemn sau sticla (chiar si o combinatie de materiale). Exista cazuri frecvente de combinatie a structurii cu cadru din lemn si pereti de perdea de sticla.

Constructia din lemn masiv

Structurile din lemn masiv sunt impartite in doua categorii: cele cu pereti din grinzi din lemn masiv, sectiune circulara (tipic Casa de busteni) si cele cu pereti din panouri din lemn masiv, cuie sau lipite. Peretii sunt de obicei izolati si, pe de o parte, si inchise cu un panou, dar este posibila si o realizare fara finisaje, cu structura vizibila. Peretii exteriori pot fi protejati de finisajele exterioare din lemn sau ipsos sau acoperite cu o fatada din caramida. Structura pardoselii este in general compusa din panouri din lemn masiv sau grinzi si panouri din lemn conectate pe ambele parti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Vrei o oferta?